30 de nov. 2008

Nou disc i concert de Mando Diao


La banda sueca de Björn Dixgård i Gustaf Norén ja tenen llesta la continuació del Never Seen The Light Of Day. Es dirà Give Me Fire i estarà disponible a partir del 20 de Febrer tal i com anuncien a la pàgina web i al seu myspace. El primer single, anomenat "Dance With Somebody", el tindrem un mes abans, concretament el 16 de Gener.

I per presentar el disc passaran per Barcelona i Bilbao dintre la seva gira europea durant el mes d'Abril. Les dates i els links per comprar les entrades, després del salt.

02/04/2009 | Sala Apolo (Barcelona)
05/04/2009 | Kafe Antzokia (Bilbao)

Compra entrades per TickTackTicket aquí o per la web de Iguapop, aquí. El preu és de 25 € + gastos de distribució.

Edito: Mando Diao - Dance With Somebody

DVD's de Arctic Monkeys & Justice


















Els dvd's de la peli-concert de Arctic Monkeys at the Apollo i el documental de Justice "A Cross The Universe" en descàrrega directe després del salt.

Arctic Monkeys - "Live at the Apollo":
CD: Part 1 | Part 2
DVD: Carpeta Mediafire (DVDRip 1.35 GB 1:16:02 min)

Justice - "A Cross The Universe":
CD: Part 1
DVD: Carpeta Rapidshare (DVDRip 698 MB 1:04:02 min)

28 de nov. 2008

Franz Ferdinand @ Espacio Movistar (24/XI/08)


Franz Ferdinand, una de les meves bandes preferides, tocava a Barcelona (únic concert a Espanya) en un show íntim de la seva mini gira europea on venien a presentar el que serà el seu tercer disc, Tonight: Franz Ferdinand. Entrades esgotades desde feia mesos i moltes expectatives; per catar de primera mà les noves cançons (les gravacions que tinc d'altres directes deixen una mica que desitjar) i per veure com defensaven les de sempre dalt l'escenari. I no puc sinó dir que aquestes expectatives es van complir. De sobres. Una autèntica lliçó de com donar un concert és el que van fer durant la poc més d'hora i quart que van durar les 15 cançons que van tocar, magistralment interpretades per el quartet de Glasgow.


No va faltar cap imprescindible ("Do You Want To" , "Matineé", "Michael", "Take Me Out", "Jacqueline", "The Fallen", "This Fire"), les més tranquiles com "40'" o "Walk Away" van ser una delícia (genial com controlaven i jugaven amb el ritme i el tempo durant tot el concert) però el que més em va sorprendre va ser escoltar com sonen les noves, en especial menció a una grandiosa "What She Came For".

Està clar que les que més van triunfar van ser "Do You Want To", "Take Me Out" o "The Fallen" definitivament cançons convertides en autèntics himnes de la generació indie actual. A tall personal "Michael" (una de les meves preferides) va ser absolutament sensacional, la inclusió de "Jacqueline" una grandíssima sorpresa i aquest final amb "This Fire", es-pec-ta-cu-lar. Però destacaré els cinc temes nous que van tocar i que em fan augurar un altre discàs dels escocesos.


"Bite Hard" va ser l'encarregada d'obrir el show amb un so més tirant al dance que al pop-rock dels dos LP anteriors, i aquesta semblarà ser la tònica de quasi tot el disc. La cançó comença lenta però es va animant fins a una fàcil i eficaç tornada "bite hard!; we bite together!" on guitarres i sintetitzadors s'uneixen en una harmonia totalment franzferdiniana. Un molt bon opening per a començar a calentar el públic que érem allà.

Pel que es veu a Kapranos i companyia els hi ha agradat el so del sintetitzador i a "Turn It On" Nick McCarthy s'oblida de la guitarra per posar-se completament a les mans del teclat. Un inici semblant a la anterior però amb un resultat no tan efectiu pel que em va semblar. Té un final prometedor, però afirmaria que és la que em va agradar menys de les cinc.

"No You Girls Never Now" (le rebatejada "Katherine Kiss Me") podria haver estat inclosa perfectament al You Could Have It So Much Better, tornen les guitarres i la tornada enganxosa i eficaç.


L'única nova que ja hem escoltat del nou disc va sonar millor que mai. Parlo evidentment de "Ulysses", la que serà el primer single del disc. La cançó va pujant d'intensitat a ritme de "c'mon lets get high!" per culminar en una tornada clàssica de "laa la la la laa" al més pur estil "40'".

L'última i la que es va encarregar de tancar l'actuació abans del bis va ser "What She Came For". Nova simbiosi entre sintetitzador i guitarres, nova tornada tremendament eficaç "look out!, look what she came for!" per acabar amb una explosió de so amb les guitarres al màxim exponent en el que pot ser un dels millors moments de la seva discografia. Senzillament brutal.


Un setlist perfectament definit (a falta d'un parell més de cançons potser), un gran Kapranos que feia moure al públic amb el seu carisma i unes cançons tècnicament molt ben interpretades. Tot això, un so quasi perfecte com quasi sempre a la carpa Movistar (suposu que depèn de la situació, jo estava al mig a sisena fila) i un joc de llums prou decent van fer que fos un dels millors concerts que he estat i és que, senyores i senyors, Franz Ferdinand són grans, molt grans.

Setlist:
Bite Hard
Do You Want To
Turn It On
The Dark Of The Matinée
Michael
No You Girls Never Know
40'
Walk Away
Take Me Out
Ulysses
What She Came For

Jacqueline
The Fallen
Outsiders
This Fire


(fotos de /niame)

23 de nov. 2008

Franz Ferdinand @ Rock In Rio

"Michael"


"Come On Home"


"The Dark of the Matinée"


"Do You Want To"


"Walk Away"


"The Fallen"


"Take Me Out"


"40'"


"Outsiders"


"This Fire"


21 de nov. 2008

8 Aniversari Razzmatazz


Aquí teniu tota la programació especial de la Sala Razzmatazz per el seu 8è aniversari, amb grups com Foals, Ladyhawke, Digitalism, Yelle, Boys Noize, ...

Dissabte 29/11
RAZZ CLUB: FOALS live
THE LOFT: SIMIAN MOBILE DISCO dj set
LO*LI*TA: OCELOT + THE JUAN MACLEAN (dj set with live acid performance)

Divendres 5/12
RAZZ CLUB: LADYHAWKE live
THE LOFT: BOYS NOIZE
POP BAR: WE HAVE BAND live
REX ROOM: AEROPLANE

Dissabte 6/12
RAZZ CLUB: TAHITI 80 live
THE LOFT: EWAN PEARSON
LO*LI*TA: GLASS CANDY live
POP BAR: NO PICASSO
REX ROOM: RADIOCLIT

Diumenge 7/12
RAZZ CLUB: SNAP! live
POP BAR: JOE CREPÚSCULO live
LO*LI*TA: GUILLAMINO live

Divendres 12/12
RAZZ CLUB: YELLE live
THE LOFT: DIGITALISM djs
LO*LI*TA: BRODINSKI
POP BAR: HEROIS DE LA KATALUNYA INTERIOR live
REX ROOM: TEPR live

Dissabte 13/12
RAZZ CLUB: LION CLUB + GOLDIEROCKS
LO*LI*TA: YUKSEK

Dijous 18/12
8º ANIVERSARIO RAZZMATAZZ*
RAZZ CLUB: GATO + LUIS LE NUIT
THE LOFT: UNDO + VICKNOISE + MOUSEUP
LO*LI*TA: OMAR LEON + D.A.R.Y.L.
POP BAR: BATIDORA DJ + EVRÍPIDIS
REX ROOM: STAINBOY + MRDJ
(*Entrada gratuïta. Accés només amb invitació. Aforament limitat)

Divendres 19/12
RAZZ CLUB: FUJIYA & MIYAGI live
LO*LI*TA: DJ MEHDI
POP BAR: MAX TUNDRA live
REX ROOM: TRONIK YOUTH

Dissabte 20/12
POP BAR: THE LONG BLONDES djs
REX ROOM: DISKOKAINE

Dissabte 27/12
LO*LI*TA: BENJAMIN DIAMOND live


Més info: Razz | MySpace Razz Clubs
Font: Sonorate