14 de jul. 2009

Moments FIB Heineken 2009

Aquí us deixo alguns dels moments imprescindibles que ens oferirà el FIB aquest any:









Itinerari FIB Heineken: Diumenge 19


Diumenge és el pitjor dia en quant a solapacions es refereix. A més, la resta del dia deixa bastant que desitjar.

19:35
- Klaus & Kinski: La revelació estatal ve de Múrcia i es diuen Klaus & Kinski. Ens quedarem mitja horeta.

20:00
- CatPeople: Els viguesos afincats a Barcelona els tenim ganes de veure en directe després de l'acústic de fa un temps al FNAC. De ben segur que el Verde no se'ls quedarà gran.

21:45 - TV On The Radio: No podem deixar l'oportunitat de veure els de Brooklyn dalt d'un escenari, per molt que a la mateixa hora toquin els nous Interpol a l'escenari del costat. La seva barreja de soul, funk i rock pot ser un dels concerts imprescindibles i "Wolf Like Me" un dels moments del festival.

Alternativa
- 21:30 - White Lies: Era una de les meves apostes d'aquest any però la terrible solapació amb TV On The Radio els fa deixar per la pròxima ocasió.

23:15
- Friendly Fires: Tan Friendly Fires com The Psychedelic Furs com Lykke Li no ens diuen res però ens decantarem per el pop festivaler dels anglesos.

01:00 - The Killers: Pete Doherty estarà tocant a la mateixa hora, però The Killers són The Killers i estarem a l'Escenario Verde al peu del canó preparats per l'espectacle en majúscules que ens oferiran els quatre cowboys de Las Vegas. Un llaç perfecte per acabar el nostre pas pel FIB.

Alternativa - 00:45 - Pete Doherty: Pels típics que estiguin farts d'escoltar "Human" als 40 Principales i hagin desenvolupat una fòbia crònica pel quartet americà, l'alternativa és el sempre polèmic Pete Doherty, amb cançons del seu disc en solitari, temes de Babyshambles i amb una mica de sort fins i tot cau alguna de The Libertines.

03:00 - rinôçérôse: Si ens queden forces (no ho crec), ens quedarem a ballar al son dels beats i riffs de la banda francesa.

13 de jul. 2009

Itinerari FIB Heineken: Dissabte 18


Continuen les solapacions doloroses, en un dia que encara podria haver estat pitjor. Ens expiquem:

20:00 - The Unfinished Sympathy: No hi ha discusió, hi ha ganes de tornar a escoltar als catalans després de que cancel·lessin al Razz a principis de juny i d'escoltar el seu nou disc, 'Avida Dollars'.

21:30 - Lily Allen: Del més comercial d'aquesta edició del festival, volem veure a la britànica perquè diuen que ofereix un bon show, l'últim disc té temazos com "Fuck You", "Not Fair" o "The Fear" i, perquè no, està de molt bon veure.

Alternativa - 21:20 - Russian Red: La competència espanyola a Lily Allen és la dolça veu de la madrilenya Lourdes. En contra té que ja està una mica sobada i que es prodiga bastant per tot el territori espanyol.

22:45 - The Wave Pictures: Els anglesos són una debilitat personal. Després del recital que van oferir pel seu últim pas per Barcelona, els veuríem infinites vegades sense cansarnos mai. Acaben d'estrenar nou single, "Watching Charlie's Angels", que els retorna al so del gran 'Instant Coffee Baby'.

00:00 - Delorean: Havia de passar. El dia que hi ha més coses interessants veure, es solapa Franz Ferdinand amb quasi el concert sencer de Delorean i el principi de Foals. Estarem mitja horeta, això sí, seran trenta minuts de festa, ball, temazos i rock que ens deixaran amb ganes de més.

00:30 - Franz Ferdinand: Als escocesos no ens els perdríem per res del món. El seu concert a l'Espacio Movistar va ser el millor directe de l'any passat. Espectaculars.

01:45 - Foals: Esperem que la bona de la Peaches s'enrolli, o que pillin una bona turca al backstage abans d'actuar, o el que sigui però que comencin 20 minutets més tard perquè tinguem temps d'arribar a l'inici del seu concert. Una altra debilitat meva, la revelació de l'any passat amb una obra mestra com és 'Antidotes', estrenaran nou material en directe. Si no vau estar al Summercase o al concert de finals de novembre de l'any passat a Razz, prepareu-vos per un dels concerts amb majúscules d'aquest FIB Heineken.

02:30 - 2 Many Dj's: Els hem vist vegades, però els belgues sempre són una assegurança. Que no pari la festa.

05:30 - Steve Aoki: Si ens queden forces per arribar en condicions a les 05:30 de la matinada, a petarla a l'escenari FiberFIB amb Steve Aoki i a veure com surt el sol de camí al camping.

Itinerari FIB Heineken: Dijous 16 i Divendres 17


Dijous és un dia per quedar-se al Escenario Verde tota la nit, si bé és cert que ofereix altres noms destacats com The Walkmen, Los Coronas, Gang Of Four o Kevin Saunderson si us agrada l'electrònica, que un servidor es quedarà sense veure perquè optarà pel següent recorregut:

18:45 - The Coronas: Pop fresc i lleuger per començar aquests quatre dies a càrrec dels irlandesos.

20:30 - The View: A la mateixa línia que els anteriors, tenim al quintet de Dryburgh amb més nom i un notable segon disc a la butxaca des de principis d'any. Avalats estan després del recital del Summercase 2007. Típic producte NME, amb això s'inclouen la gran quantitat de guiris que hi haurà entre el públic.

21:30 - Mystery Jets: 'Twenty One', l'últim disc del britànics compta amb temes com "Hideaway", "Veiled In Grey", "Half In Love With ELizabeth" o la genial "Two Doors Down" que són la perfecta excusa per calentar motors pel primer plat fort del festival.

Alternativa - 22:00 - Los Coronas: El surf-rock dels espanyols els converteixen en una opció més que interessant pels que busquin ganes de festa. Ens quedem amb els primers davant la oportunitat de poder veure'ls bastant més sovint que els anglesos.

23:00 - Oasis: Com hem dit abans són el primer plat fort del festival, els germans Gallagher no necessiten presentació. Prepareu-vos per un continu de greatest hits dels de Manchester en el que promet ser un dels concerts del festival, que de ben segur que ho serà si és com va ser fa quatre mesos a Badalona. Noel, cansat, insinua que aquesta podria ser la seva última gira.

01:15 - Glasvegas: La revelació de l'any passat, un altre producte made in NME, ens arriba el pop rock més obscur de les illes des de Glasgow, Escòcia.

02:45 - We Are Standard: Una mica de festa a càrrec dels vascos per acabar el primer dia. Ballarem "The Last Time", "The Present", "On The Floor" o "Txusma Remix" i ens anirem a descansar i agafar forces per la resta de dies que de ben segur les necessitarem.


Divendres és possiblement el dia més fluix del festival, i a sobre, coincideixen en horari els plats forts del dia: Kings Of Leon i Los Planetas. Tela.

18:30 - nudoZurdo: Divendres s'haurà d'anar aviat al recinte si no ens volem perdre a uns dels millors grups de l'escena rock espanyola.

21:30 - Magazine: Després de vagar sense rumb concret pel recinte que aprofitarem per inspeccionar el terreny, ens passarem un ratet pels concerts de Nacho Vegas i Paul Weller a veure de què va la cosa i ens plantarem a l'escenari Fiberfib a punt per escoltar com sonen aquests dinosaures del post-punk.

22:50 - Los Planetas, 23:00 - Kings Of Leon: Primer gran dilema, ens quedem al concert del probablement millor grup indie espanyol de sempre o ens anem a veure el country rock dels americans? La resposta, si els granadins decideixen tocar un setlist amb els seus greatest hits ens quedarem, si no, anirem cap al Verde de cap.

00:30 - The Horrors: Creuem els dits perquè toquin "Sea Within A Sea" durant la primera mitja hora.

01:00 - Maxïmo Park: Un dels grups sortits de la fornada de fa uns cinc anys de les illes, els de Newcastle venen amb un bon tercer disc. Amb ganes d'escoltar-los un altre cop en directe, com sempre no fallen mai.

02:00 - Boys Noize: Acabarem amb una mica d'electro-tecno del dj alemany. Tampoc falla mai, no defraudarà amb la seva sessió.

Alternativa - 02:55 - Yuksek: Si ens cansem del tecno de Boys Noize, sempre podem passar-nos per la carpa FibClub a escoltar com sona aquesta fusió daftpunkiana d'electrònica i pop d'una de les revelacions sortides del país veí.