13 de maig 2008

Música gratis! (i legal)

Es veu que ara està de moda regalar la música per internet. Des de que va començar Radiohead regalant el seu últim disc In Rainbows, que ja són un bon grapat de grups que han decidit penjar gratuitament la seva música via web oficial.


Trent Reznor (aka Nine Inch Nails) va anunciar que no tornaria a firmar més contractes amb discogràfiques i que regalaria tota la seva música a través de la seva pàgina web. Us podeu baixar el novíssim disc "The Slip" aquí:
Download Nine Inch Nails - "The Slip"

Vols més música gratis? Segueix llegint.


Molts més són els grups que regalen el primer single abans de que surti el disc, com Coldplay que regalava el seu primer senzill de Viva la Vida però només durant una setmana. Cansei de Ser Sexy o Ladytron en són més exemples i els més recents en apuntar-se al carro han estat Dirty Pretty Things o els debutants Cajun Dance Party. O la banda californiana de punk rock The Offspring o els seus compatriotes The Dandy Warhols. Això sí, la majoria et fan registrar-te al seu mailing list abans de regalar-te el .mp3 en qüestió.
Download Colplday - "Violet Hill"
Download Cansei de Ser Sexy - "Rat Is Dead (Rage)"
Download Ladytron - "Black Cat"
Download Dirty Pretty Things - "Hippy's Son"
Download Cajun Dance Party - "The Hill, The View and The Lights"
Download The Offspring - "Hammerhead"
Download The Dandy Warhols - "The World The People Together (Come On)"

Després hi han els més freaks que regalen el nou disc sencer en un sol arxiu i gravat del revés...
Download Gnarls Barkley - "Elpuoc Ddo Eht"

O com Foals, que decideixen fer una competició penjant les parts necessàries per remixar "Electric Bloom" a través de la seva pàgina de Last.fm, on et pots baixar gratis totes les propostes enviades pel concurs. I n'hi ha unes quantes. Moltes. Vale, n'hi ha moltíssimes. El premi pel guanyador (qui rebi més vots) serà sortir publicat el seu remix en el llançament oficial del single.

Per cert, que Radiohead ja va fer una cosa semblant amb "Nude".