20 de jul. 2008

Mini-crònica Summercase 2008

Divendres:

We Are Scientists van molar, van tocaron els temazos i punt, Grinderman brutal, Maxïmo Park al seu nivellàs de siempre, a Blondie em vaig quedar fins a Maria (gran) i corrent a pillar lloc a Interpol, enormes encara que van faltar massa temazos i The Verve bé amb final apoteòsic amb Bitter Sweet i Love Is Noise. Els Pets no encaixaven allà, semblaven una caricatura de sí mateixos tocant versions pop-rumberes dels seus temes més rockers, i això que sóc fan seu de toda la vida pero està clar que no van estar a la altura de sempre. Això sí, per els que no els coneixien van poder disfrutar d'un dels millors grups catalans de pop-rock.

Dissabte:

The Kooks genials (joder, Do You Wanna va ser bestial), a Dorian (Cualquier Otra Parte, poc més) se'ls hi va anar la pinça al final, Los Campesinos! van estar enormes, genials i tots els demés qualificatius superlatius possibles amb eufòria col·lectiva a You! Me! Dancing! i passeig del cantant pel públic inclòs a Sweet Dreams, Sweet Cheeks, quin paio, freakazo però el putu amo. Kings Of Leon van estar al nivell del FIB de l'any passat encara que més curt, vaig riure bastant amb Sex Pistols i amb CSS vaig ballar els temons. Kaiser Chiefs potser van ser la decepció de la nit (encara recordo el concert APOTEÒSIC de l'any passat) i no anava desencaminat quan apostava per Foals al millor del festival, cullons quina passada de concert, French Open-Cassius-Balloons-Olympic Airways-Heavy Water-Two Steps-Hummer-Red Socks Pugie-Electric Bloom temazos temazos temazos. Després d'això Los Planetas (coñazo) i a ballar amb Amable fins al final de la nit (gran, molt gran com sempre).


Millor concert: Interpol

Millor temazo: Apply Some Pressure, de Maxïmo Park

Millor grup nou: Foals

Millor tornada als escenaris: The Verve

Millor moment: Do You Wanna, de The Kooks amb tot el públic assentat a terra

El putu amo: El cantant de Los Campesinos!

Sorpresa del festival: Grinderman

Decepció del festival: Kaiser Chiefs

Coñazo del festival: Los Planetas

Putada/es del festival: Solapaments de Biffy Clyro, Shout Out Louds, The Raveonettes i Midnight Juggernauts i cancel·lacions de The Long Blondes i M.I.A.

4 comentaris:

Kone ha dit...

Ei! he buscat cròniques del summer i he trobat la teva. Només volia comentar que em em semblava la teva opinió. En el meu cas només vai anar dissabte així que del tema divendres no puc dir res(excepte que els Pets eren l'equivalent al Miqui Puig de l'any passat...tot i que està clar que el gordo aquest hi va anar simplement per Sinnamon...).
En quant al dissabte, he de dir que per mi Kaiser van estar a un bon nivell, no tant com l'any passat però no els considero una decepció. De los Planetas...vale, els primers 3/4 van ser conyàs...pero la segona part (van tocar hora i mitja) va ser un remember dels millor hits bastant guapo. Amb el que alucino del que deies és lo del Amable. Com pots anar a veure l'Amable quan a la mateixa hora tens TIGA (en majúscules) i Rex the Dog?? Ho pregunto per dos motius:
1r: pq l'Amable no és un dj, és un tiu que posa la mateixa cançó una darrera l'altre desde fa..5 anys??La veritat és que a vegades penso que el paio posa un cd i punto. Si ara penses que ha fet una mescla...pos no, les mescles que pot haver posat les han fet el mític Luis Le Nuit (Smack my james up) o el Gato.
2n: Aquest és molt més objectiu. Pots veure a l'Amable fent exactament el mateix cada finde al Razz pagant 15 euros...i en canvi es desperdicien 2 hores d'un festival que per un dia et costa 60...
Doncs res, ja que no vas veure TIGA pq estaves amb l'Amable...només et diré que va donar el millor final de festival que he vist mai..i he estat al fib, primavera,etc...Pq vegis que no hi dic per dir, deixo el link del video dels últims dos minuts de festival: http://www.youtube.com/watch?v=SSuEmW_PptA

Ara, per acabar bé, et diré que coincideixo plenament amb tu amb los Campesinos, putu amo el tiu. Igualment he de dir que Sex Pistols feien peneta...vagi bé!

Nerv07 ha dit...

Hola Kone!

Jeje la veritat és que a mi el Amable m'encanta, encara que posi les mateixes sempre sé que tindré temazos assegurats :)

I si Tiga va rebentar tant... ara no hi ha excusa per no anar al Weekend Dance! :P

Nerv07 ha dit...

PD: No dic que el concert de Kaiser Chiefs no estés guapo, però l'any passat va estar infinitament millor i m'esperava més...

Kone ha dit...

Ok! lo de l'amable ja veig que entens el que et deia...de fet tots tenim alguna debilitat..
En quant a Kaiser, vale, estic d'acord, l'any passat va ser alucinant, el 2n millor concert...(sempre després d'Arcade) i aquest any en va ser un més tot i que va tornar a escalar!